Život u nás v roce 2019

31.07.2019 13:27

Na sklonku roku 2018 nás potkaly dvě velmi smutné a jedna hodně radostná událost. V říjnu týden po sobě odešly dvě úžasné kočičky, moje úplně první siamečka Áťa (Athena Harbour), nádherná a miloučká zakladatelka celého mého chovu. Dožila se téměř 12 let. Týden po ní ji následovala její dcera Amirka (Amira Laila Basbousa). Byly na sebe hodně fixované. Amirka byla ta nejhodnější a nejněžnější kočička, jakou si lze vůbec představit. Obě nám hodně chybí... 

Ze starých kočiček nám tedy zůstal už jen Barack (Barack Obama Basbousa). 

Náš smutek na konci října zmírnilo narození koťátek. Siamce Fišce, pravnučce Áti, se narodila siamská kočička, siamský kocourek a orientální kočička. Pojmenovali jsme je: I am Leyla Basbousa (Leyla), Irving John Basbousa (Irvin) a I am Nina Basbousa. A aby nám doma nebylo smutno, všechna tři koťata jsme si nechali. Nyní jim je 9 měsíců, jsou to puberťáci a jejich divoké přelety přes gauč  přes naše hlavy až hraničí s napadením bojovým komandem. Kdo je slyší přibíhat, rychle se kryje polštářem a doufá, že poběží zrovna jinudy :)

 Život s kočkami je prostě zábava a se siamkami a orientálkami ještě větší! 

 Áta (Athena Harbour, 6.1.2007 - 12.10.2019) a Amirka (Amira Laila Basbousa, 21.4.2008 - 19.10.2019)

 

KOŤATA

 

 

 

 

 

—————

Zpět


siamská kočka, siamské kočky, chovatelská stanice siamských koček chová siamske kocky a orientalni kocky Siamská koťata a orientální koťata se liší barvou oka. Siamska kocka ma modre oci, orientalni kocka zelené. Siamska kotata se rodí bílá.