Novinky po dlouhé době

16.01.2018 13:10

Po opravdu dlouhé době jsem se dostala k aktualizaci stránek. Naše chovatelská stanice stále existuje, ale mám teď v chovu pauzu a věnuji  se hlavně mateřským a pracovním povinnostem. 

Za posledních pár let se stalo několik radostných i smutných událostí. Poslední koťatka, Habib a Habiba, se narodila 26.4.2014, o dva měsíce později se narodila moje dcera Valerie. S koťaty a miminem to byla divočina, ale všichni jsme to naštěstí přežili :) 

V srpnu 2016 zemřela na rakovinu moje spřízněná duše, neskutečně silná osobnost, kočička Fosa. Její odchod mi zlomil srdce a dlouho trvalo, než jsem to překonala, ale měla jsem velké štěstí, že jsem dostala šanci na pokračování jejího rodu. Habiba, Fosy poslední kotě, našla svou novou rodinu u chovatelky Kláry Goldšmídové a přesně v den Habibky narozenin, 26.4.2017, se jí narodilo sedm koťat a o jednom z nich jsem hned pár dní po narození věděla, že to je ONA. Ta pravá kočka, která doplní naši rodinu. Vnučka mojí Fosy, nespoutaná, neohrožená a silná, stejně jako ona. Kočička Fish Mooney Barakana - Fiška. Jsou každá jiná, ale mají mnoho společného - člověk s nimi zažívá nezapomenutelné zážitky, a to ty skvělé, ale i ty negativní, kdy vás třeba ten malej hajzlik celou noc hryže do nohou pod peřinou :)  

V září 2017 nás postihl další smutný odchod, zemřela mi má třináctiletá domácí kočička Pipinka. O její vážné diagnóze jsem věděla už od února a díky velmi dobré paliativní léčbě prožila svůj zbytek života ve štěstí a pohodě. 

Snad už nás teď čekají jen šťastnější události, jako třeba koťátka od naši Fišky někdy na jaře až v létě 2018. 

 

Naše nová siamská kočka, Fiška: 

Pipinka, která nás navždy opustila v roce 2017

Fosa, která nás navždy opustila v roce 2016

—————

Zpět


siamská kočka, siamské kočky, chovatelská stanice siamských koček chová siamske kocky a orientalni kocky Siamská koťata a orientální koťata se liší barvou oka. Siamska kocka ma modre oci, orientalni kocka zelené. Siamska kotata se rodí bílá.